Malzemeler
2 adet haşlanmış yengeç eti
200 gr sudak filetosu
250 gr krema
1 adet yumurta beyazı
2 cl rakı
½ fincan ceviz yağı
Streç
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız
Yengeç etlerini ayıklayıp iyice
süzünüz.
Sudak filetolarını 2 kez kıyma
makinesinden geçiriniz.
Bir kabın içerisine tüm
malzemeleri koyarak güzelce karıştırınız.
Uzun bir kek kalıbını yağlayarak
karışımı içerisine doldurunuz.
Benmaride 1 saat pişirerek soğumaya
bırakın. Soğuduktan sonra üzerini streçle
örterek buz dolabına koyup en az 6 saat bekletiniz.
Dilimler hâlinde keserek servis
ediniz. Yanında limon ve tartar sos verebilirsiniz.
Not: Sudak balığı tatlı
su levreklerinin bir türü olup ülkemizde nehir ve göllerde yaşarlar. Yağsız
beyaz etli ve lezzetli bir balıktır. Terinleri ıstakoz, böcek karides ve
kerevides etleri kullanılarak da hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder