2 Eylül 2012 Pazar

YENGEÇ TERİNİ



Malzemeler
2 adet haşlanmış yengeç eti
200 gr sudak filetosu
250 gr krema
1 adet yumurta beyazı
2 cl rakı
½ fincan ceviz yağı
Streç

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız

Yengeç etlerini ayıklayıp iyice süzünüz.

Sudak filetolarını 2 kez kıyma makinesinden geçiriniz.

Bir kabın içerisine tüm malzemeleri koyarak güzelce karıştırınız.

Uzun bir kek kalıbını yağlayarak karışımı içerisine doldurunuz.

Benmaride 1 saat pişirerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini streçle

örterek buz dolabına koyup en az 6 saat bekletiniz.

Dilimler hâlinde keserek servis ediniz. Yanında limon ve tartar sos verebilirsiniz.


Not: Sudak balığı tatlı su levreklerinin bir türü olup ülkemizde nehir ve göllerde yaşarlar. Yağsız beyaz etli ve lezzetli bir balıktır. Terinleri ıstakoz, böcek karides ve kerevides etleri kullanılarak da hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder