Malzemeler
250 gr tarak eti
1 adet tatlı kırmızıbiber
½ çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
100 gr mantar
½ demet taze soğan
2 fincan beyaz şarap
75 gr hindiba
Tuz, karabiber, kekik
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız
Tarak etlerini yıkayıp iyice
kurulayınız ve büyük olanları ikiye kesiniz.
Tarak etlerini bir kâseye koyarak
üzerine karabiber ve limon suyunu ilave ederek soslayınız.
Kırmızıbiberleri ızgara veya fırında
közleyerek soyunuz. Kabaca doğrayarak blendıra sirke, karabiberle ve
kekikbirlikte koyarak püre kıvamına gelene kadar karıştırınız.
Kalın dipli bir tavaya zeytinyağını
ilave ederek ısıtınız. Mantarları yıkayıp kurulayınız ve dörde bölerek tavaya
atınız.
Mantarları karıştırarak 3 dakika
kadar pişininiz. Daha sonra tuz ve şarabı ilave ederek bütün suyunu çekene
kadar pişiriniz.
Blendırdaki püreyi ve kâsedeki
tarak etlerini ilave ederek karıştırınız.
Taze soğan ve hindibaları 2’şer
cm boyunda doğrayarak tavaya ilave ediniz.
3-4
dk pişirdikten sonra tavayı ateşten alarak yemeği bekletmeden servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder