Malzemeler
48 adet karides (küçük boy)
6 dilim tost ekmeği
100 gr morney sos
50 gr tereyağı
Tuz, kırmızıbiber
12 adet kürdan
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız
Karideslerden 12 adetini kafaları
ve kuyruğu üzerinde kalacak şekilde güzelce ayıklayınız.
Geri kalan karidesleri ayıklayarak
ayırınız.
Tost ekmeklerini 2-3 cm çapında
yuvarlak olarak kesiniz.
Tereyağını kanepe ekmeklerinin
üzerine sürünüz.
36 adet karidesi morney sosla karıştırarak
3’lü gruplara ayırınız.
Kafaları üzerinde bulunan
karidesleri tek tek yarım ay şeklinde kanepe ekmeklerinin üzerine oturtunuz.
3 adet karidesi kanepe ekmeğinin
üzerine diktiğiniz karidesin iç kısmına yerleştiriniz.
Gerekiyorsa kürdanları saplayınız.
Dolapta
soğutup servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder