12 Eylül 2012 Çarşamba

KARİDESLİ KANEPE




Malzemeler
48 adet karides (küçük boy)
6 dilim tost ekmeği
100 gr morney sos

50 gr tereyağı
Tuz, kırmızıbiber

12 adet kürdan

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız

Karideslerden 12 adetini kafaları ve kuyruğu üzerinde kalacak şekilde güzelce ayıklayınız.

Geri kalan karidesleri ayıklayarak ayırınız.

Tost ekmeklerini 2-3 cm çapında yuvarlak olarak kesiniz.

Tereyağını kanepe ekmeklerinin üzerine sürünüz.

36 adet karidesi morney sosla karıştırarak 3’lü gruplara ayırınız.

Kafaları üzerinde bulunan karidesleri tek tek yarım ay şeklinde kanepe ekmeklerinin üzerine oturtunuz.

3 adet karidesi kanepe ekmeğinin üzerine diktiğiniz karidesin iç kısmına yerleştiriniz.

Gerekiyorsa kürdanları saplayınız.

Dolapta soğutup servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder