12
Kişilik
SÜRE:1 Saat
İtalyan Mutfağı
Seviye:Zor
MALZEMELER:
Hamur İçin:
500 gr
un
Sızma zeytinyağı
12 gr
yaş maya
İç Dolgu
İçin:
250 gr
brie peyniri
150 gr
haşlanmış taze iç bakla
200 gr
taze börülce
Maydanoz
5 adet
taze soğan
Sızma zeytinyağı
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Focaccione
hamuru için ufaladığınız yaş mayayı, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, bir tutam
tuz ve 200 mı suyla yumuşak ve elastik
bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun. Hamuru yuvarlayıp hacmi iki katı
artana kadar mayalandırın.
İç dolgusu
için, taze soğanı doğrayıp tavada ısınmış zeytinyağıyla 10 dakika kadar
soteleyin. Taze börülce ve iç baklayı da ekleyip tavadaki tüm malzemeyi 5
dakika daha soteleyin. Ocaktan aldıktan sonra karabiber, bir tutam tuz ve
doğranmış maydanoz ile tatlandırın.
Hamuru açın.
Üzerine brie peynirini ve hazırladığınız iç dolguyu yayıp rulo şeklinde sarın. Focaccione’
nin kenarlarını iyice kapatıp 20 dakika dinlendirin. Focaccione’ nin üzerini
yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika
pişirin.
Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme,
doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat
önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek
yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar,
meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek
sözleri, yemek tarifleri oktay usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder