30 Eylül 2012 Pazar

SEBZELİ VE LORLU CHARLOTTE




4 Kişilik

SÜRE:50 dk

İtalyan Mutfağı

Seviye: orta

200 gr ayıklanmış karışık sebzeler (kabak, havuç, bakla, taze soğan, patates)

1 adet yumurta

6 dilim kenarı alınmış tost ekmeği

Rendelenmiş parmesan peyniri

Sızma zeytinyağı

Tereyağı

Karabiber

Tuz

 

HAZIRLANIŞI:

Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdını serin, 4 tane mini kare (7 cm eninde, 3 cm yüksekliğinde) kalıba tereyağı sürün.

Tost ekmeklerini merdane yardımı ile düzleştirip kare kalıpların kenar ölçüsünde kesin. Kalıpların iç kenarlarını kaplayın. ( her bir kaba 1,5 adet tost ekmeği yeterli)

 Kabak, havuç, taze soğan ve patatesi küp küp kesin. Kabuğu ayıklanıp doğranmış sebzeleri ve baklayı zeytinyağı ile tavada çevirip karabiber ve tuz ile tatlandırın.

Lor peynirini, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı parmesan peyniri ile karıştırın.

Aynı ölçüde lor ve sebzeli karışımı kalıplara doldurun. Birinci kata sebzeli karışımı, son kata lorlu karışımı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.

Mini charlot’ ları fırından çıkarttıktan sonra servis tabağına ters yüz ederek aktarın.

İsteğe göre üzerlerine zeytinyağı da gezdirip mevsim sebzeleri ile ılık olarak servis yapabilirsiniz.


Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder