4
Kişilik
SÜRE:50
dk
İtalyan Mutfağı
Seviye: orta
200 gr
ayıklanmış karışık sebzeler (kabak, havuç, bakla, taze soğan, patates)
1 adet
yumurta
6 dilim
kenarı alınmış tost ekmeği
Rendelenmiş
parmesan peyniri
Sızma
zeytinyağı
Tereyağı
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Fırın
tepsisine yağlı pişirme kağıdını serin, 4 tane mini kare (7 cm eninde, 3 cm
yüksekliğinde) kalıba tereyağı sürün.
Tost
ekmeklerini merdane yardımı ile düzleştirip kare kalıpların kenar ölçüsünde
kesin. Kalıpların iç kenarlarını kaplayın. ( her bir kaba 1,5 adet tost ekmeği
yeterli)
Kabak, havuç, taze soğan ve patatesi küp küp
kesin. Kabuğu ayıklanıp doğranmış sebzeleri ve baklayı zeytinyağı ile tavada
çevirip karabiber ve tuz ile tatlandırın.
Lor peynirini,
2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı parmesan peyniri ile karıştırın.
Aynı ölçüde
lor ve sebzeli karışımı kalıplara doldurun. Birinci kata sebzeli karışımı, son
kata lorlu karışımı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika
pişirin.
Mini charlot’
ları fırından çıkarttıktan sonra servis tabağına ters yüz ederek aktarın.
İsteğe göre
üzerlerine zeytinyağı da gezdirip mevsim sebzeleri ile ılık olarak servis
yapabilirsiniz.
Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme,
doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat
önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek
yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar,
meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek
sözleri, yemek tarifleri oktay usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder