7 Eylül 2012 Cuma

ISTAKOZ IZGARA



Malzemeler
1 adet ıstakoz
½ limon
1 fincan zeytin yağı
 Tuz

Garnitür için;
50 gr tereyağı
Haşlanmış patates

İşlem Basamakları

Gerekli araçları hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız

Canlı ıstakozu boydan boya ikiye yarınız

Bacaklarını kırınız. İnce bacaklarını ortadan yarınız.

Kıskaçlarını iki tarafından tam kenarlarından çizercesine kesiniz.

Parçaların üzerine hafifçe tuz serpip limon suyu ve zeytin yağı sürerek soslayınız.

Hazırlanmış ıstakozları ızgarada alt üst ederek büyüklüğüne göre 10-20 dk arasında pişiriniz.

Tereyağı ve haşlanmış patatesle garnitürleyerek servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder