7 Eylül 2012 Cuma

KALAMAR TAVA



Malzemeler
200 gr kalamar
500 gr kızartma yağı
1 tatlı kaşığı karbonat
20 cl bira
1 adet yumurta
2 adet yumurta beyazı
10 gr un
Tuz, biber

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız .

Ayıklanmış kalamarları halka şeklinde doğrayınız.

Derin bir kapta kalamar, karbonat ve biranın yarısını karıştırarak kalamarın yumuşaması için 1 saat kadar bekletiniz.

Yumurta, tuz ve biranın kalanını bir çırpma teli yardımıyla iyice çırpınız.

Tahta bir spatula yardımıyla unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediniz ve buz dolabında dinlendiriniz.

Yumurta beyazlarını çırpma teli ile iyice çırparak kabartın ve hamura ilave ederek karıştırıp dolapta dinlendiriniz.

Kalamarları sostan çıkartarak yıkayınız ve iyice kurulayınız.

Yağı fritöze koyarak 180 derece ısıtınız.

Kalamarları önce unlayıp sonra hazırladığınız hamura batırarak fritözde kızarana kadar 5-6 dakika kızartınız.

Kızaran kalamarları bir kevgir yardımıyla süzdürerek çıkartınız.

Tabağa koyarak sıcak servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder