Malzemeler
200 gr kalamar
500 gr kızartma yağı
1 tatlı kaşığı karbonat
20 cl bira
1 adet yumurta
2 adet yumurta beyazı
10 gr un
Tuz, biber
İşlem Basamakları
Ayıklanmış kalamarları halka şeklinde
doğrayınız.
Derin bir kapta kalamar, karbonat
ve biranın yarısını karıştırarak kalamarın yumuşaması için 1 saat kadar
bekletiniz.
Yumurta, tuz ve biranın kalanını bir
çırpma teli yardımıyla iyice çırpınız.
Tahta bir spatula yardımıyla unu
ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediniz ve buz dolabında dinlendiriniz.
Yumurta beyazlarını çırpma teli
ile iyice çırparak kabartın ve hamura ilave ederek karıştırıp dolapta
dinlendiriniz.
Kalamarları sostan çıkartarak yıkayınız
ve iyice kurulayınız.
Yağı fritöze koyarak 180 derece ısıtınız.
Kalamarları önce unlayıp sonra
hazırladığınız hamura batırarak fritözde kızarana kadar 5-6 dakika kızartınız.
Kızaran kalamarları bir kevgir
yardımıyla süzdürerek çıkartınız.
Tabağa
koyarak sıcak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder