Malzemeler
12 adet jumbo karides
5 adet defne yaprağı
1 adet ince dilimlenmiş limon
1 adet limon
Tuz
Haşlanmış patates
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız
Çiğ karidesleri ayıklayıp yıkayarak
iyice kurulayınız.
Bir kaba limonun suyunu sıkarak
tuz ve karidesleri ilave ediniz.
Karidesleri baş ve kuyruklarından
halka gibi bükerek uç kısımlarından şişe geçiriniz.
Defneyapraklarını ortadan bölerek
1 defne yaprağı 1 dilim limonu şişe geçiriniz. Bir şişe 6 adet karides saplayınız.
Hazırladığınız şişleri hafifçe yağlayınız.
Hazırladığınız şişleri ızgarada
her bir yanını 3’er dakika olarak pişiriniz.
Yanında
limon ve haşlanmış patatesle servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder