Malzemeler
12 adet jumbo karides
½ çok ince kıyılmış soğan
50 gr tereyağı
1 kahve fincanı beyaz şarap
2 adet kabukları soyulmuş ve
çekirdekleri çıkartılmış çok ince kıyılmış domates
5 dal ince kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber
Yağlı kâğıt
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız.
Çiğ karidesleri ayıklayıp yıkayarak
iyice kurulayınız.
Küçük bir tencereye 20 g yağ,
karides, soğan, tuz ve biberi ilave ederek 1 dakika boyunca sote ediniz.
Beyaz şarabı ilave edip 1 dakika
pişiriniz ve üzerine domatesleri ilave ederek kapağını kapatınız.
5 dakika pişirdikten sonra
karidesleri bir kevgir yardımıyla çıkartınız.
Tenceredeki sosu ocaktan alıp soğutarak
maydanoz ve tereyağının kalanını ilave diniz.
Yağlı kâğıdı açarak içini yağlayınız
ve karidesleri içerisine diziniz.
Hazırladığınız sosu karideslerin
üzerine dökerek kâğıdı kenarlarını kıvırarak kapatınız .
Sıcak fırında 2-3 dakika pişirerek
çıkartınız.
Yanında
limon ve haşlanmış patatesle servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder