9 Eylül 2012 Pazar

KAĞITTA KARİDES



Malzemeler
12 adet jumbo karides
½ çok ince kıyılmış soğan
50 gr tereyağı
1 kahve fincanı beyaz şarap
2 adet kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış çok ince kıyılmış domates
5 dal ince kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber
Yağlı kâğıt

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız.

Çiğ karidesleri ayıklayıp yıkayarak iyice kurulayınız.

Küçük bir tencereye 20 g yağ, karides, soğan, tuz ve biberi ilave ederek 1 dakika boyunca sote ediniz.

Beyaz şarabı ilave edip 1 dakika pişiriniz ve üzerine domatesleri ilave ederek kapağını kapatınız.

5 dakika pişirdikten sonra karidesleri bir kevgir yardımıyla çıkartınız.

Tenceredeki sosu ocaktan alıp soğutarak maydanoz ve tereyağının kalanını ilave diniz.

Yağlı kâğıdı açarak içini yağlayınız ve karidesleri içerisine diziniz.

Hazırladığınız sosu karideslerin üzerine dökerek kâğıdı kenarlarını kıvırarak kapatınız .

Sıcak fırında 2-3 dakika pişirerek çıkartınız.

Yanında limon ve haşlanmış patatesle servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder