Malzemeler
350 gr sübye
1 çorba kaşığı zeytin yağı
200 gr kabukları soyulmuş ve
çekirdekleri çıkartılmış çok ince kıyılmış domates
1 adet ayıklanıp doğranmış pırasa
½ su bardağı kırmızı şarap
100 gr dilimlenmiş kabak
2 çorba kaşığı maydanoz
Tuz, karabiber
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız.
Mürekkep balıklarını ayıklayarak
iri parçalar halinde doğrayınız.
Kalın dipli bir tavada zeytinyağını
ısıtarak sübye parçalarını saydamlığını kaybedinceye kadar pişiriniz.
Tuz ilave ederek bir kez karıştırınız
ve kevgir yardımıyla sübyeleri ateşe dayanıklı cam bir tencereye çıkartınız.
Tavanın altını kısarak biraz daha
yağ ilave ediniz. Pırasa ve sarımsağı ilave ederek altın sarısı bir renk alana
dek kızartınız.
Tavadaki yiyecekleri cam
tencereye alınız. Domates ve şarabı ilave ederek ağzını kapatıp 1 saat kadar pişiriniz.
Yemek pişerken bir tavada
kabakları yumuşayıncaya kadar pişirin
Tenceredeki yemek pişince kabak,
maydanoz ve karabiberi ekleyerek hafifçe karıştırınız.
Çukur bir kaba sosuyla birlikte
koyarak servis ediniz. Yanında spagettiyle servis
ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder