Malzemeler
300 gr karides
250 gr brokoli çiçeği
1 adet doğranmış taze soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı beyaz şarap
½ tatlı kaşığı domates salçası
½ tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı çiçek yağı
½ tatlı kaşığı mısır nişastası
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız
Karidesleri kuyrukları üzerinde
kalacak şekilde güzelce temizleyiniz.
Brokoli çiçeklerini 2,5 boyunda
ayıklayarak uç kısımlarını bir bıçak yardımıyla sivriltiniz.
Bir tencereye su koyup ocağa
alarak kaynatınız. Brakolileri kaynayan suda 1 dakika haşlayınız.
Karidesleri bir şiş yardımıyla başından
kuyruğuna doğru 5 mm çapında deliniz.
Brokolileri karideslerin içine
açtığınız delilere saplayınız.
Brokoli sapladığınız karidesleri
bir kaba alarak üzerine soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe karıştırınız.
Mısır nişastasını çukur bir kapta
1 çorba kaşığı suyla iyice karıştırarak içerisine sirke, şarap ve salçaları ilave
ederek karıştırınız.
Çiçek yağını kalın dipli bir
tavaya koyup ısıtınız. Karidesleri tavaya atarak saydamlıklarını yitirinceye
kadar kızartınız.
Hazırlamış olduğunuz sosu ilave
ederek koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
Karidesleri bir kevgir yardımıyla
tabağa alıp üzerine tavadaki sosu gezdirerek servis
ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder