29 Eylül 2012 Cumartesi

KÖRİLİ SEBZE


MALZEMELER:
- 100 gram bezelye içi
- Küp kesilmiş sebzeler (her birinden 100 gr: taze rezene, havuç, patates, tatlı patates)
-toz tarçın
-kimyon
-50 gr rendelenmiş taze hindistancevizi
-zerdeçal
-4 adet tane karabiber
-2 adet soğan
-3 adet kurutulmuş acı arnavutbiberi
-2 adet karanfil tohumu
-1 adet lime
-kişniş tohumu
-hardal otu tohumu
-defneyaprağı
-tuz
-sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:
-Acı beber, toz tarçın, 1 çay kaşığı kişniş tohumu, karabiber ve karanfil tohumunu zeytinyağı ile 2-3 dakika sotelerken hindistancevizini ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.
-Dilimlenmiş soğan ve 70 ml su ilave edip blender da çekin.
-Yarım çay kaşığı hardal otu tohumu, zerdeçal ve kimyonu zeytinyağı ile soteleyin. 2-3 dakika sonra çektiğiniz baharat karışımını ve tuzu ekleyin. Kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 20 dakika pişirin.
-450 ml su, sebzeler, bezelye içi ve 1 dal defneyaprağını aktarıp her biri için 5’er dakika daha pişirin. Lime suyu gezdirip servis yapın.
 
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder