MALZEMELER:
- 100 gram
bezelye içi
- Küp
kesilmiş sebzeler (her birinden 100 gr: taze rezene, havuç, patates, tatlı
patates)
-toz tarçın
-kimyon
-50 gr rendelenmiş taze hindistancevizi
-zerdeçal
-4 adet tane karabiber
-2 adet soğan
-3 adet kurutulmuş acı arnavutbiberi
-2 adet karanfil tohumu
-1 adet lime
-kişniş tohumu
-hardal otu tohumu
-defneyaprağı
-tuz
-sızma zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
-Acı beber, toz tarçın, 1 çay kaşığı kişniş tohumu,
karabiber ve karanfil tohumunu zeytinyağı ile 2-3 dakika sotelerken
hindistancevizini ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.
-Dilimlenmiş soğan ve 70 ml su ilave edip blender da
çekin.
-Yarım çay kaşığı hardal otu tohumu, zerdeçal ve
kimyonu zeytinyağı ile soteleyin. 2-3 dakika sonra çektiğiniz baharat
karışımını ve tuzu ekleyin. Kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 20 dakika
pişirin.
-450 ml su, sebzeler, bezelye içi ve 1 dal defneyaprağını
aktarıp her biri için 5’er dakika daha pişirin. Lime suyu gezdirip servis
yapın.
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem,
tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik
tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine
beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish
food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan
mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon,
pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler,
kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu,
organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler,
sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik
bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri,
tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe,
sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler,
tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder