Malzemeler
o 250 gr. toz şeker
(10 çorba kaşığı)
o 10 adet yumurta
o 10 çorba kaşığı
un (300gr)
o ½ paket
kabartma tozu
o Vanilya
Hazırlanışı
o 10 yumurtayı,
250 gr. şekeri, yumurta çırpma kabına, yoksa bakır bir tencereye koyup, çok
hafif bir ateş üzerinde çırparak koyulaştırınız. Sonrasında çırptığınız
yumurtadan biraz kaldırıp telin ucundan akıtın, akan son damlalar bir süre
bozulmadan duruyorsa kıvam tamdır.
o Koyulaşan yumurtaya elenmiş, vanilya ve kabartma
tozu karıştırılmış unu ilave ediniz.
o Telle alt üst etmek suretiyle unu yumurtaya
yediriniz.
o Mikserle çarpıyorsanız düğmeyi yavaşa getirerek
unu yediriniz. Fazla karıştırma hamurun sulanmasına neden olur. Sulanan hamurda
fırında kabarmaz. Bu bakımdan karıştırma işlemini fazla yapmayınız.
o Yuvarlak bir pasta kalıbının kenarına yağ sürüp,
altına da parşömen kağıdı koyup, hamuru yarıya kadar bu kalıba doldurunuz.(Kare,
dikdörtgen ya da istediğiniz şekilde olabilir)
o Önceden ısıtılmış bir fırında ve hafif hararette
40-45 dakika pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder