10 Ekim 2012 Çarşamba

Mantarlı Börek


Malzemeler:
 4 yufka
 1 su bardağı süt
 3 yumurta

 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için:
 100 g kaşar peyniri
 4 adet sosis
 300 g mantar

Hazırlanışı:
 Bir kasede sıvı yağ, süt ve yumurta karıştırılır.

 Sosisler ince ince dilimlenir.

 Mantarlar ayıklanıp yıkanır ve doğranır.

 Tencereye sıvı yağ konur ve mantar eklenip sote yapılır. Sosisler eklenip sote yapılır ve ocaktan alınır. Soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri eklenip karıştırılır.

 Yağlanmış tepsiye bütün yufka yerleştirilir.

 Arasına hazırlanan sostan serpilir. Yufkalar yarılanınca hazırlanan börek içi konur.

 Yufkalar bitinceye kadar, bir kat yufka bir kat sos olmak üzere işlem sürdürülür.

 Tepsiye ilk konan yufkanın sarkan kenarları böreğin üzerine kapatılır.

 Tekrar sos sürülüp önceden ısınmış 180 derece fırında pişirilir.

Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder