Malzemeler:
4 adet yufka
1 paket sosis
2 adet sivribiber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı kadar salça
Kırmızıpulbiber
Tuz
Karabiber
1 su bardağı su
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
Çörekotu
1 yumurta sarısı
Malzemeler:
½ su bardağı yağ ile 1 su bardağı
suyu bir kasede karıştırılır.
Domateslerin kabukları soyulup
küp şeklinde doğranır.
Biberlerin çekirdekleri çıkarılıp
2 bıçak sırtı kalınlığında doğranır.
Sosisler bıçak sırtı kalınlığında
doğranır.
Bir tencereye 3-4 kaşık sıvıyağ konur.
Sırasıyla biber, domates ve sosis
konup kavrulur.
Salça, baharatlar ve 1 çay bardağı
su eklenip pişirilir.
Birinci yufkanın üzerine yağlı su
karışımdan fırça ile sürülür.
İkinci yufka da birincinin
üzerine yayılıp yine yağlı su karışımından sürülür
Yufkalar 8 adet üçgen olacak şekilde
kesilir.
Her üçgen parçanın geniş tarafına
iç malzemeden konup genişten dar tarafa doğru sarılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye
aralıklı olarak dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp
çörekotu serpilir.
Bıçakla orta kısımları kesilir.
Önceden
180 derecede ısınmış fırında pişirildikten sonra servis yapabilirsiniz.
Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler,
tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci
yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan
yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik
ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik
tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne
pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri,
kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı
yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi
gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı
kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder