7 Ekim 2012 Pazar

Sosisli Börek


Malzemeler:
4 adet yufka
1 paket sosis
2 adet sivribiber

2 adet domates
1 tatlı kaşığı kadar salça
Kırmızıpulbiber
Tuz
Karabiber
1 su bardağı su
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ

Üzeri için:
Çörekotu
1 yumurta sarısı

Malzemeler:
½ su bardağı yağ ile 1 su bardağı suyu bir kasede karıştırılır.

Domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır.

Biberlerin çekirdekleri çıkarılıp 2 bıçak sırtı kalınlığında doğranır.

Sosisler bıçak sırtı kalınlığında doğranır.

Bir tencereye 3-4 kaşık sıvıyağ konur.

Sırasıyla biber, domates ve sosis konup kavrulur.

Salça, baharatlar ve 1 çay bardağı su eklenip pişirilir.

Birinci yufkanın üzerine yağlı su karışımdan fırça ile sürülür.

İkinci yufka da birincinin üzerine yayılıp yine yağlı su karışımından sürülür

Yufkalar 8 adet üçgen olacak şekilde kesilir.

Her üçgen parçanın geniş tarafına iç malzemeden konup genişten dar tarafa doğru sarılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpilir.

Bıçakla orta kısımları kesilir.

Önceden 180 derecede ısınmış fırında pişirildikten sonra servis yapabilirsiniz.

Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder