Pizzalar dünya mutfaklarında tercih edildiği gibi
ülkemizde de sevilerek yenen yiyeceklerin başında yer alır. Üzerinde kullanılan
malzemelerin çeşitliliği farklı damak zevkine
hitap etmesini sağlar. Tüm
pizzaların ortak özelliği mutlaka üzerinde peynir kullanılmasıdır. Pizzalar üzerinde
kullanılan harçlara göre farklı isimler alır.
Karışık pizza harcı: Salam, sosis,
sucuk yeşil zeytin, mantar, domates, yeşil biber kaşar peyniri kullanılarak hazırlanır.
Salam,
sucuk ve sosis ince dilimlenir.
Yeşil
zeytin çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ikiye kesilir veya dilimlenir.
Mantar,
ince dilimlenip çiğ veya sote olarak kullanılır.
Yeşil biber
çekirdeklerinden ayıklanıp doğranır ve hafif sotelenir.
Kaşar
peyniri rendelenir.
Sebzeli
pizza harcı :Patlıcan , kabak, köz kırmızı biber, mantar ve kaşar peyniri kullanılarak
hazırlanır.
Patlıcan
kabukları aralıklı soyulur, 4-5 cm boyunda doğranır, daha sonra boyuna ince
dilimlenir veya halka şeklinde doğranır. Az yağda hafif sotelenir veya fırında
pişirilerek kullanılır.
Kırmızı biber
közlenir kabukları soyulup doğranır.
Kabak kabukları
soyulup ince doğranıp sotelenir veya yağlanıp fırında pişirilerek kullanılır.
Mantar, ince
dilimlenip çiğ veya sote olarak kullanılır.
Kaşar peyniri
rendelenir.
Not:
Mısır kullanılacaksa konserve mısırlar suyu süzülüp yıkanır,
kurulanıp kullanılır.
Mezzaluna pizza harcı: Jambon, ızgara patlıcan, mantar, mozarella peyniri
Pizza robespiere: İnce bonfile dilimleri, roka, kekik, sarımsak, domates, parmesan
ve mozzarella peyniri
Pizza rostini: Patlıcan, kırmızıbiber, kabak, sarı biber
ve mozzarella peyniri
Not: Pizza üzerinde çok çeşitli
malzemeler kullanarak farklı lezzette ürünler hazırlayabilirsiniz.
Pizzada
kullanabileceğiniz harç malzemeleri:
Mozzarella
peyniri, acı biber, mısır, beyaz peynir, yeşilbiber, soğan, siyah, zeytin yeşil
zeytin mantar, baharatlı domates, sosis, hindi, kıyma, pastırma, kuru fesleğen,
ıspanak, enginar, tavuk, salam, sucuk, pepperoni (hafif acili biber) ,dana jambon,
ton balığı, sarmısak, brokoli, köz kırmızıbiber ve kekik.
Yemek tarifleri, resimli
yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf
noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif,
resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food,
food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı,
türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint,
Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen,
kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar,
börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır,
doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor,
sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet,
diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun
yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk
yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri
oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet
yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne
pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli
tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış
sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri,
kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı
yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi
gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı
kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine
beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek
yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder