25 Ekim 2012 Perşembe

Pizza Harcının Hazırlanması ve Kullanılması


 
Pizzalar dünya mutfaklarında tercih edildiği gibi ülkemizde de sevilerek yenen yiyeceklerin başında yer alır. Üzerinde kullanılan malzemelerin çeşitliliği farklı damak zevkine
hitap etmesini sağlar. Tüm pizzaların ortak özelliği mutlaka üzerinde peynir kullanılmasıdır. Pizzalar üzerinde kullanılan harçlara göre farklı isimler alır.

Karışık pizza harcı: Salam, sosis, sucuk yeşil zeytin, mantar, domates, yeşil biber kaşar peyniri kullanılarak hazırlanır.

 Salam, sucuk ve sosis ince dilimlenir.

 Yeşil zeytin çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ikiye kesilir veya dilimlenir.

 Mantar, ince dilimlenip çiğ veya sote olarak kullanılır.

 Yeşil biber çekirdeklerinden ayıklanıp doğranır ve hafif sotelenir.

 Kaşar peyniri rendelenir.

 Sebzeli pizza harcı :Patlıcan , kabak, köz kırmızı biber, mantar ve kaşar peyniri kullanılarak hazırlanır.

 Patlıcan kabukları aralıklı soyulur, 4-5 cm boyunda doğranır, daha sonra boyuna ince dilimlenir veya halka şeklinde doğranır. Az yağda hafif sotelenir veya fırında pişirilerek kullanılır.

 Kırmızı biber közlenir kabukları soyulup doğranır.

 Kabak kabukları soyulup ince doğranıp sotelenir veya yağlanıp fırında pişirilerek kullanılır.

 Mantar, ince dilimlenip çiğ veya sote olarak kullanılır.

 Kaşar peyniri rendelenir.

Not: Mısır kullanılacaksa konserve mısırlar suyu süzülüp yıkanır, kurulanıp kullanılır.

 Mezzaluna pizza harcı: Jambon, ızgara patlıcan, mantar, mozarella peyniri

 Pizza robespiere: İnce bonfile dilimleri, roka, kekik, sarımsak, domates, parmesan ve mozzarella peyniri

Pizza rostini: Patlıcan, kırmızıbiber, kabak, sarı biber ve mozzarella peyniri

Not: Pizza üzerinde çok çeşitli malzemeler kullanarak farklı lezzette ürünler hazırlayabilirsiniz.

Pizzada kullanabileceğiniz harç malzemeleri:
Mozzarella peyniri, acı biber, mısır, beyaz peynir, yeşilbiber, soğan, siyah, zeytin yeşil zeytin mantar, baharatlı domates, sosis, hindi, kıyma, pastırma, kuru fesleğen, ıspanak, enginar, tavuk, salam, sucuk, pepperoni (hafif acili biber) ,dana jambon, ton balığı, sarmısak, brokoli, köz kırmızıbiber ve kekik.
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder