3 kg un
30 g maya
50 g toz şeker
75 g tuz
2 yumurta sarısı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1.5 litre su
1/2çay bardağı yoğurt
Kolay Pizza
Hamurunun Hazırlanması
Yarım bardak ılık suyun şeker ve içine
maya konulup kaşıkla ezilir.
Bir süre bekletilip kabarması sağlanır.
Elenmiş unun ortası açılır.
Maya unun ortasına konur ve üzeri
unla kapatılır.
Unun üzeri çatlayınca şeker, sıvı
yağ, tuz, margarin ve kalan ılık su
eklenip yoğrulur.
Hamur, içerisine zeytinyağı konmuş
bir kaba alınır.
Hamurun üstü örtülüp ılık bir
yerde 25-30 dk. mayalanmaya bırakılır.
Dinlenen hamur biraz daha yoğrularak
özleştirilir
Bezelere ayrılıp yarım cm. kalınlığında
açılır.
Pizza çeşidine göre hamurun boyutları
ve kalınlıkları değişebilir.
Büyük boy pizza hamuru için diğer tariflerde de
göreceğiniz gibi 500 gr un kullanılmaktadır. Yukarıdaki tarifte 3-4 beze elde edebilirsiniz. İsteğe göre
artan hamuru buzlukta saklayıp, ihtiyaç duyulduğunda da kullanabilirsiniz.
Yemek tarifleri, resimli
yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf
noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif,
resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food,
food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı,
türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint,
Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen,
kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar,
börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır,
doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor,
sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet,
diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun
yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk
yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri
oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet
yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne
pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli
tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış
sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri,
kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı
yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi
gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı
kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine
beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek
yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
3kg un çok değilmi?
YanıtlaSilalt kısımda açıklamada belirttiğim gibi, 500 gr un büyük boy bir pizza için yeterli bir ölçüdür. bu tarifte belirtilen ölçüler, sonrasındada kullanabilmeniz için (dondurucuda saklayarak)düşünülmüşür.
Silaz malzeme ile standart boylarda bir pizza yapmak isterseniz, önerim:
http://mutfakdersi.blogspot.com/2012/10/karsk-pizza.html
AFİYET OLSUN :)