Malzemeler:
10 yaprak hazır güllaç
400 g toz şeker
1 litre süt 250g pudra şekeri
1 kahve fincanı gülsuyu
150 g yeşil fıstık
Süslemek için:
100 g toz yeşil fıstık
15 adet kiraz şekerlemesi
Hazırlanışı:
Tencereye süt konup ılıklaşıncaya
kadar ısıtılır.
Üzerine 2,5 su bardağı toz şekeri
ve gül suyu ilave edilir.
Güllacı hazırlayacağınız yuvarlak bir tepsiye bir
kepçe süt konur.
Güllaç yaprakları makasla ikiye
kesilir.
Yeşil fıstık ve pudra şekeri karıştırılarak
iç hazırlanır.
Güllaçtan bir yaprağın parlak kısmı
üstte kalacak şekilde tepsiye konur. Üzerine kepçe ile süt gezdirilerek ıslanması
sağlanır.
Kenarları ortaya doğru katlanarak
iç konup sarılır.
Borcam bir tepsiye dizilir.
Üzerine kalan süt eklenir.
Gül suyu eklenir.
Güllacın üzeri toz yeşil fıstık
ve kiraz şekerlemesi ile süslenip servise sunulur.
Not: Çeşitli meyveli içler, muhallebi,
kaymak vb. kullanarak farklı güllaç sunumları yapabilirsiniz. Gül suyu kullanmıyorsanız
şuruba vanilya ekleyebilirsiniz.
Servise hazırlama
Porsiyonluk
dilimlenir. Yeşil fıstık ve nar tanesi ile süslenerek servisi yapılır. Sarma güllaçlar
açık büfede yer alacaksa servis tabaklarına şekilli olarak yerleştirilir.
Hazırlan üründe aranılan özellikler
Güllaç yufkaları dağılmamış olmalıdır.
Yufkalar bayat kokmamalıdır.
İçine konan malzemenin lezzetini taşımalıdır.
Yufkalar sütü iyi çekmiş ve yumuşak olmalıdır.
Saklanması
Güllaç
günlü hazırlanıp günlük tüketilmesi gereken bir tatlıdır. Bekletildiğinde lezzetini
kaybeder.
Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler,
tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci
yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan
yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik
ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik
tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne
pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri,
kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı
yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi
gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı
kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder