15 Nisan 2013 Pazartesi

Hamur Kızartması


Malzemeler :
Hamuru için :
•3 su bardağı un
•1,5 su bardağı yoğurt
•1 çay kaşığı karbonat
•1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
İç malzemesi
•Beyaz peynir
•Maydanoz
Kızartmak için :
•Sıvıyağ
Yapılışı :  Unu derin bir kaba alıp ortasını açıp yoğurt, yumurta, tuz ve karbonatı ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp, on dakika dinlendirin. Hamuru iki bezeye bölün. Her iki bezeyi de düz bir zeminde hafifçe unlayarak bıçak sırtı kalınlığında açın. Açtığınız yufkanın birine peynirli harçtan beşer santim aralıklarla yerleştirin. Diğer yufkayı üzerine kapatıp, peynirli kısımları küçük bir bardak yardımıyla kesip çıkarın. Kızdırılmış, bolca sıvıyağda kızartıp servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder