Hamuru için :
•3 su bardağı un
•1,5 su bardağı yoğurt
•1 çay kaşığı karbonat
•1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
•3 su bardağı un
•1,5 su bardağı yoğurt
•1 çay kaşığı karbonat
•1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
İç malzemesi
•Beyaz peynir
•Maydanoz
•Beyaz peynir
•Maydanoz
Kızartmak için :
•Sıvıyağ
•Sıvıyağ
Yapılışı : Unu derin bir kaba alıp ortasını açıp yoğurt, yumurta,
tuz ve karbonatı ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini
bir bezle örtüp, on dakika dinlendirin. Hamuru iki bezeye bölün. Her iki bezeyi
de düz bir zeminde hafifçe unlayarak bıçak sırtı kalınlığında açın. Açtığınız
yufkanın birine peynirli harçtan beşer santim aralıklarla yerleştirin. Diğer
yufkayı üzerine kapatıp, peynirli kısımları küçük bir bardak yardımıyla kesip
çıkarın. Kızdırılmış, bolca sıvıyağda kızartıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder