Malzemeler:
Hamuru için: 1 su bardağı süt
1 paket (10 gramlık) instant maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı mısıryağı
2 adet sivri biber
1 su bardağı maden suyu
5 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet yumurta
250 gram kıyma
1 çorba kaşığı tozşeker
2 adet küçük boy soğan
1 çay kaşığı tuz
2 adet küçük boy domates
Aldığı kadar un Tuz, karabiber
İçi için: Yarım kg patlıcan
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Hamur için sütü yoğurma kabına alın ve içine mayayı koyup, güzelce karıştırın. Mahlep, mısıryağı, yumurta, maden suyu, tozşeker ve tuz ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve yoğurun. Kabarması için üzerini nemli bezle örtün ve 1 saat bekletin. Diğer taraftan içi için küp doğradığınız patlıcanları acısının çıkması için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Suyunu sıkıp, kuruladıktan sonra tavaya alın. Küp doğranmış kırmızı biber, sivri biber ve 3 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin. 2-3 dakika çevirdikten sonra patlıcan ve biberi bir tabağa çıkarın. 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve kıyma ile kıyılmış soğanı katıp, kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile tuzu, karabiberi ilave edip, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavayı ocaktan alın ve kızarttığınız patlıcan ile biberi ekleyip, soğumaya bırakın. Mayalanan hamurdan poğaçaların üzerini süslemek için mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp kenara alın. Kalan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane ile açın. İçine kıymalı harçtan koyun ve yuvarlak şekil verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Ayırdığınız hamurdan küçük parçalar koparın ve şekil verip, poğaçaların üzerine yerleştirin. Hazırladığınız poğaçaları fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder