1 yumurta
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 tutam tuz
2 su bardağı un
İç
harç için:
15 gr tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti
için:
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Toz şeker, su ve limon suyunu kaynatıp
soğumaya bırakın. Ayçiçeği yağı, toz şeker, süt, maya, yumurta ve tuzu
karıştırma kabında güzelce karıştırın. Unu da ekleyip yoğurun. Üzerini örterek
40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru 6 parçaya ayırın. Her birini nişasta
serpilmiş mutfak tezgahında yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hepsini üstüste
yerleştirip tekrar açın ve sıkıca rulo yapın. 1 cm kalınlığında dilimleyin. Parçaları
elinizle bastırarak düzleştirin ve içine ceviz yerleştirerek kapatın. Tepsiye dizin.
Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya
kadar pişirin. Fırından çıkarınca şerbetini döküp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder