(15- 18 kişilik)
·7-8 adet havuç
·600 gr. pancar turşusu
·2 adet kuru soğan, tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri İçin:
·2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağ
·4-5 dal maydanoz
· 600 gr. süzme yoğurt
·2 adet havuç (haşlanmış)
· Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanır ve kabukları soyulup ezilir.
· Ayrı bir yerde 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda sotelenir. Ezilmiş
patates katılıp 2 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp baharatları katılır.
· Ayrı bir tavada 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda sotelenir. Rendelenmiş
havuç katılıp 2-3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp baharatları katılır.
· Pancar turşuları rendelenip suyunun süzülmesi için süzgeçte
bekletilir.
· Kelepçeli kalıbın tabanına streç film serilir. Önce pataresli karışımın
yarısı tabana sıkıca yayılır. Daha sonra pancar, havuç ve en üste kalan
patatesli karışım yayılır.
·30 dk bekletilip servis tabağına ters çevrilir.
· Üzeri yoğurt, sarımsak ve zeytinyağ karışımı ile kaplanır.
· Üzerini süslemek için; haşlanan havuç ince bir şekilde rendelenip temiz bir
tülbent yardımıyla suyu sıkılır.
· Elde edilen havuç püresinden küçük havuçlar yapılıp baş kısmına maydanoz
yaprağı yerleştilir. Dilimlenerek servis edilir.
Püf Noktası: Patatesler kabuklarıyla
haşlayın; vitamin değeri kaybolmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder