7 Nisan 2013 Pazar

Üç Renkli Salata


Malzemeler:
(15- 18 kişilik)

·7-8 adet havuç 
·600 gr. pancar turşusu
·2 adet kuru soğan, tuz, karabiber, pulbiber

Üzeri İçin: 
·2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağ
·4-5 dal maydanoz
· 600 gr. süzme yoğurt
·2 adet havuç (haşlanmış)

Yapılışı: 
· Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanır ve kabukları soyulup ezilir.
· Ayrı bir yerde 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda sotelenir. Ezilmiş patates katılıp 2 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp baharatları katılır.
· Ayrı bir tavada 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda sotelenir. Rendelenmiş havuç katılıp 2-3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp baharatları katılır.
· Pancar turşuları rendelenip suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletilir. 
· Kelepçeli kalıbın tabanına streç film serilir. Önce pataresli karışımın yarısı tabana sıkıca yayılır. Daha sonra pancar, havuç ve en üste kalan patatesli karışım yayılır. 
·30 dk bekletilip servis tabağına ters çevrilir.
· Üzeri yoğurt, sarımsak ve zeytinyağ karışımı ile kaplanır.
· Üzerini süslemek için; haşlanan havuç ince bir şekilde rendelenip temiz bir tülbent yardımıyla suyu sıkılır.
·   Elde edilen havuç püresinden küçük havuçlar yapılıp baş kısmına maydanoz yaprağı yerleştilir. Dilimlenerek servis edilir.
Püf Noktası: Patatesler kabuklarıyla haşlayın; vitamin değeri kaybolmasın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder