- 12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
·
1,5 su bardağı şeker
·
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
·
1 paket vanilya
·
1 yemek kaşığı tereyağ
·
1 litre süt
·
6 yemek kaşığı şeker
·
6 yemek kaşığı un
·
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
·
1 paket krem şanti
·
1 su bardağı süt (200ml)
·
Ceviz ya da Antep fıstığı
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik
bir tencereye alarak kaynatın. Kaynamaya
başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatıp şerbeti 10 dk kadar bekletin.
Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği
güzelce sıralayın. Kepçe yardımı ile
şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtın. Etimekler ıslanırken
hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayın.
1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi
malzemelerini ekleyip iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak
muhallebiyi hazırlayın. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave
ederek 2-3 dk kadar daha karıştırın ve ocağı kapatın. Muhallebi 5 dakika kadar
dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltin.
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice
soğuması için tatlıyı beklemeye alın. Eğer muhallebinin soğumasını
beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle
soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.
Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığınız
krem şantiyi hazırlayarak sürün. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına
kaldırın.
Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra
servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı
serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder