3 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
250 gr. yağsız kıyma
1 tane kuru soğan
Sos
İçin Malzemeler:
1 yemek kaşığı salça
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kilogram yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Geniş bir kabın içine unu koyup ortasını açıp, havuz
içine de yumurta, tuz, ılık su koyup, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar
yoğurun. Ardından hamurun üzerini temiz bir havlu ile kapatıp yarım saat
dinlendirin.
Bu sırada bir kabın içine kıyma, ince ince doğradığınız
soğan ve tuzu ilave edin ve karıştırın. Sonrasında hazır olan hamuru incecik
açın ve 1 cm boyutlarında kareler halinde kesin. Hazır olan kıymalı harçtan
karelerin içine birer çimdik koyun ve kare hamurları bohça gibi dört ucunu
ortada birleştirerek kapatın.
Büyük bir tencereye de bolca su koyup içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve
bir çimdik tuz koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine hazır olan mantıları 3
posta da atarak kaynatın. Yumuşayan mantıları suyun içinden alıp servis tabağına
aktarın.
Üzerine yoğurt dökün.
Bir tavada sos malzemelerini koyup 5 dakika kavurun ve
yoğurdun üzerine gezdirerek dökün. Afiyet olsun.
Mantı hamurunu ne kadar ince tutarsanız ve
mantı kıymasını ne kadar yağsız alırsanız o kadar lezzetli olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder