5 Ocak 2014 Pazar

Fırın Poşetinde Limonlu Ve Otlu Tavuk

Malzemeler: 1 adet bütün tavuk, 2 adet kuru soğan (halka halka doğranmış), 3 adet sarımsak (dövülmüş), 4 dal taze kekik, 1 limon, zeytinyağı, tuz, karabiber.


Hazırlanması: Yemeği hazırlamaya başlamadan yarım saat önce tavuğu buzdolabından çıkartın. Yarım saat sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Fırını 220 dereceye getirin. Tavuğun içine, üzerine ve derisinin altına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin. Fırın poşetini unlayıp fazla unu boşaltın. Soğan halkalarını poşete yerleştirin. Limonu dörde bölün. Limon dilimlerini, kekiği ve sarımsağı tavuğun içine yerleştirin. Kanatları altta kalacak şekilde tavuğu fırın poşetindeki soğanların üzerine koyun. Ağzını bağlayıp ısınmış fırına yerleştirin. Et iyice kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder