§
500 gr kuşbaşı dana eti
§
1 adet patates
§
1 su bardağı bezelye
§
2 adet havuç
§
1 adet kırmızı biber
§
4 diş sarımsak
§
1 adet soğan
§
2 adet domates
§
zeytinyağı
§
1 yemek kaşığı salça
§
tuz, karabiber, toz, kırmızı biber
Hazırlanışı:
Bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları üzerine
zeytinyağını gezdirip kavurmaya kavurun. Daha sonra etleri ve biberleri
ekliyip, salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Etlerin iyice pişmesi için 1
su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Tencerenin içine
küp küp doğradığınız patatesleri, domatesleri, havucu ekleyip pişirmeye devam
edin. Ardından baharatları, bezelyeleri ekleyip pişirmeye devam edin. Kebabın
iç harcı piştikten sonra yağlı kağıtlara eşit bir şekilde iç malzemelerden
koyup sarın. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15
dakika pişirin. Fırından çıkarıp kağıtların üstünü kesip servis yapın. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder