6 Ocak 2014 Pazartesi

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Malzemeler:
§  4 adet orta boy ayva
§  2 buçuk su bardağı su
§  2 su bardağı şeker
§  1 adet çubuk tarçın
§  5 adet karanfil
Üzeri için;
§  fındık ya da ceviz kırığı
§  kaymak

Hazırlanışı:
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkartıp bir kenara koyun. Sonra yaygın bir tencereye  kabukları ve onun üzerine ayvaları dizin.  Ayva çekirdeklerini ise renk vermesi için ayvaları ortalarına eşit şekilde paylaştırın. Karanfil ve parçaladığımız çubuk tarçını da ilave ediyoruz. En son suyunu koyup küçük ocakta kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan sonra şekeri tüm ayvaların üzerine serpip tencerenin ağzını sıkıca kapatın. Arada suyunu kontrol etmeyi unutmayın. Yaklaşık bir buçuk saat ocakta kaynatın. Ayvalar iyice yumuşadıktan sonra borcama ayvaları çıkartıp üzerine şerbetini döküp soğumaya bırakın. Servis yaparken üzerine kaymak, ceviz ya da fındık kırığı serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder