§
4 adet orta boy ayva
§
2 buçuk su bardağı su
§
2 su bardağı şeker
§
1 adet çubuk tarçın
§
5 adet karanfil
Üzeri için;
§
fındık ya da ceviz kırığı
§
kaymak
Hazırlanışı:
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkartıp bir kenara koyun.
Sonra yaygın bir tencereye kabukları ve onun üzerine ayvaları dizin.
Ayva çekirdeklerini ise renk vermesi için ayvaları ortalarına eşit şekilde
paylaştırın. Karanfil ve parçaladığımız çubuk tarçını da ilave ediyoruz. En son
suyunu koyup küçük ocakta kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan
sonra şekeri tüm ayvaların üzerine serpip tencerenin ağzını sıkıca kapatın.
Arada suyunu kontrol etmeyi unutmayın. Yaklaşık bir buçuk saat ocakta kaynatın.
Ayvalar iyice yumuşadıktan sonra borcama ayvaları çıkartıp üzerine şerbetini
döküp soğumaya bırakın. Servis yaparken üzerine kaymak, ceviz ya da fındık kırığı
serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder