500 gr taze iç bakla
250 gr kültür mantarı
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet küçük boy kırmızı soğan
2 adet orta boy patates
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Sos Malzemeler:
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
1 yeme kaşığı ince kıyılmış taze nane
1 kahve kaşığı tuz
Hazırlanışı:
·
Zarları ayıklanmış iç baklaları buğuda, az
yumuşayıp diri kalacak şekilde pişirin ve çukur bir kaba koyun.
·
Mantarları güzelce yıkayıp boylamasına ince
ince doğrayın. Buğuda az yumuşayıp diri kalacak şekilde pişirin, baklaların
yanına alın.
·
Patatesleri yıkayın, ince ve halka halka
doğrayın. Patatesleri de buğuda yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra bakla ve
mantarlara katın.
·
Közlenmiş kırmızı biberi de halka halka
doğrayıp sebzelere ekledikten sonra tuzu, zeytinyağını ve limon suyunu gezdirip
tüm malzemeyi harmanlayın.
·
Ayrı bir kap içince yoğurdu; ezilmiş
sarımsak, su, kıyılmış nane ve tuz ile çırpın. Salatanın üzerine gezdirin.
Hafifçe karıştırın.
·
Salatanız servise hazır. Afiyet olsun.
Bugün denedik harika bir salata oluyor, az havuç ve yeşil biber ekledik yakıştı fena olmadı, ellerinize zahmetinize sağlık
YanıtlaSil