17 Ocak 2014 Cuma

Tulumlu Domates



Malzemeler: (4 kişilik)
1 parça sert tulum peyniri
3 adet iri ve sert domates
3 kahve kaşığı pul biber
3 tatlı kaşığı limon suyu
3 tatlı kaşığı kekik
½ demet ince kıyılmış fesleğen ya da maydanoz

Hazırlanışı:
·         Bir domatesi yıkayıp kabuklarını incecik soyun. Enlemesine, ince ince dilimleyin ve dilimleri yan yana servis tabağına döşeyin. Üzerine birer tatlı kaşığı zeytinyağı ile limonu gezdirin. Bir tatlı kaşığı kekik ile bir kahve kaşığı pulbiberi serpin.
·         Domateslerin üzerini kağıt gibi incecik dilimlenmiş sert tulum peyniri ile görülmeyecek şekilde kaplayın.
·         Aynı işlemi diğer domatesler içinde yapın ve domatesli peynirli katlar oluşturun. En üst katı tamamen peynirle kaplı olacak şekilde katları hazırlayın.

·         Servis tabağı üzerine en son ince kıyılmış fesleğen veya maydanoz yapraklarını serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder