6 Mart 2014 Perşembe

Közde Patlıcan Karnıyarık



Malzemeler: (6 kişilik)
300 gram yağsız kıyma
6 adet patlıcan
2 adet soğan
3 adet sivri biber
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
Birkaç dal dereotu
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Yeterli miktarda tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanları közde pişirin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Bir bıçak yardımıyla patlıcanların ortalarınız açın.
İçi için; yağı koyduğunuz tavada kıymayı kavurun. Suyunu salıp çektiğinde içine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurduktan sonra biberle biraz daha kavurup, kuşbaşı kesilmiş domatesleri ilave edin. Kavurma işleminden sonra karabiber ve tuz ekleyin. Kıyılmış maydanozları ekleyip altını kapatın.
Közlenmiş patlıcanların içine hazırladığınız harçla doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Üzerini dereotuyla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder