300 gram
yağsız kıyma
6 adet
patlıcan
2 adet soğan
3 adet sivri
biber
3 adet
domates
Yarım demet
maydanoz
Birkaç dal
dereotu
1 çay kaşığı
zeytinyağı
1 çay kaşığı
karabiber
Yeterli miktarda
tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları közde
pişirin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Bir bıçak yardımıyla patlıcanların
ortalarınız açın.
İçi için; yağı
koyduğunuz tavada kıymayı kavurun. Suyunu salıp çektiğinde içine yemeklik
doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurduktan sonra
biberle biraz daha kavurup, kuşbaşı kesilmiş domatesleri ilave edin. Kavurma işleminden
sonra karabiber ve tuz ekleyin. Kıyılmış maydanozları ekleyip altını kapatın.
Közlenmiş patlıcanların
içine hazırladığınız harçla doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında
15 dakika pişirin. Üzerini dereotuyla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder