Malzemeler:
1 orta boy
karnabahar
1-2 havuç
3-4 sap
maydanoz
3 diş
sarımsak
5-6 sap taze
soğan
10 adet siyah
veya yeşil zeytin
1 yemek
kaşığı susam
Tuz
Limon
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Karnabaharı
iyice temizleyip yıkadıktan sonra biraz tuz katılmış kaynar suda haşlayın. Daha
sonra süzüp salata tabağına alın. Çevresini havuçla süsleyip zeytinleri ilave
edin. Bir kasede zeytinyağı, tuz, dövülmüş sarımsak, limon, ince kıyılmış
maydanoz ve taze soğanları üzerine gezdirin. Son olarak da küçük bir kapta bir yemek
kaşığı susamı kuru kuru kavurup salatanızın üzerine serpiştirip süsleyin.
Afiyet olsun
!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder