Harcı için:
200 gr kıyma
1 çorba
kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 küçük soğan
Tuz
Taze çekilmiş
karabiber
1,5 çorba
kaşığı su
Hamuru için:
300 gr (2,5
su bardağı) un
1 çay kaşığı
tuz
200 ml (4/5
su bardağı) su
Servis için:
250 gr (1 su
bardağı) süzme yoğurt
1 diş
darımsak
Kuru nane
45 gr (3
çorba kaşığı) zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ön hazırlık
olarak soğanı rendeleyin. Sarımsağı dövün.
Harcı
hazırlamak için bir kapta kıyma, maydanoz, soğan tuz, karabiber ve suyu iyice
karıştırın.
Hamurun hazırlanışı:
unu tuzla birlikte eleyip, ortasını havuz biçiminde açıp, suyu koyun. Elinizle karıştırarak
una suyu yedirin. Hamuru yoğurun, üzerine nemli bir bez örtüp 15-20 dakika
dinlendirin. Hamuru dört eşit parçaya kesin ve her parçayı elinizle bastırarak
yayın ve yuvarlak hale getirin. Bezelerin her birinin üzerine un serperek 40x40
cm boyutlarında,3 mm kalınlığında açın, 6x6 cm boyutlarında kesin.
Harcı hamur
parçalarının ortasına yerleştirin. Muska şeklinde kenarlarını bastırarak
kapatın. Bir tencereye tulu su koyup, kaynatın ve tatar böreklerini hafif diri
kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın. Kevgir yardımıyla sularını süzerek bir
kaba aktarın.
Yoğurdu benmaride
(bir kap yarıya karıya kadar ılık su ile doldurulur ve gerekiyorsa ağır ateş
üzerine oturtularak suyun sıcaklığının sürekliliği sağlanır. Bu kabın içine
tabanı ve kenarları sıcak su ile temas edecek bir ikinci kap oturtulur. Yiyecekler
bu ikinci kabın içine konularak pişirilir) ılık tutun.
Tatar
böreklerini önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Üzerine ılık yoğurt
sosunu dökün. Sahanda kızdırdığınız naneli yağ karışımını üzerine gezdirerek
servis yapın.
Afiyet olsun
!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder