.
MALZEMELER
500 GR kuru bakla- bir gün önceden ıslatılmış
2 adet orta büyüklükte kuru soğan- küçük küp doğranmış
1/2 demet dereotu - ince kıyılmış
1/2 su bardağı bitkisel sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
1 adet limon
1/2 adet kırmızı soğan
1/2 demet dereotu - ince kıyılmış
HAZIRLANIŞI
- Doğradığınız soğanları yağda hafifçe soteleyin
- Islattığınız baklaları süzün ve sotelediğiniz soğanlara ekleyin. Şekeri, tuzu ve dereotunun yarısını ekleyin. Baklaların üstine 4 parmak geçecek kadar soğuk su ilave edin, pişmeye bırakın.
- Ağır ateşte baklalar suyunu çekip dağılıncaya kadar pişirin. İyice yumuşayınca ezerek püre haline getirin.
- Hazırladığınız karışımı, düz bir servis tabağına (hafif nemlendirin) boşaltın. Son şeklini verdikten sonra soğuyup katılaşmasını bekleyin. Soğuduktan sonra kare dilimler halinde kesin.
- Bir dilim limon, küçük küp doğranmış kırmızı soğan ve ince kıyım dereotu ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder