MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı acı biber salçası
2 adet kuru soğan- rendelenmiş
1 demet taze soğan- ince kıyılmış
1 demet maydanoz - ince kıyılmış
1/2 su bardağı bitkisel sıvı yağ
1 çorba kaşığı kimyon
1 adet kıvırcık marul
tuz
HAZIRLANIŞI
- Bulguru derin bir kapta, üzerini 2 parmak geçecek şekilde kaynar su ile ıslatın. Suyunu çekip şişmesini bekleyin.
- Ayrıca bir tencerede kaynatarak pişirdiğiniz ve süzdüğünüz mercimeği şişmiş olan bulgura ekleyin.
- Rendelediğiniz soğanları ve salçayı yağda hafifçe soteleyin. Tencerenin altını kapatın. İçerisine kıydığınız taze soğanı, maydanozu ve kimyonu ekleyin. İyice karıştırıp bulgur ve mercimeğin bulunduğu kaba boşaltın.
- Karışımı yoğurun, 10 dakika dinlendirin ve küçük köfteler hazırlayın.,
- Yıkanmış ve kurulanmış kıvırcık marul yaprakları üzerinde, limon dilimi ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder