MALZEMELER
40 adet kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç ya da bulgur
1 adet kuru sopan- küçük küp doğranmış
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
karabiber, kırmızıbiber, tuz
dereotu, maydonoz
salça
HAZIRLANIŞI
-Kabak çiçeklerini yıkayın ve çiçeklerin iç kısmını temizleyin. Yıkama suyunu süzün
- Soğanları zeytinyağında kavurun
- Kavrulan soğanın üzerine salça ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
- Hazırlanan iç harca bir çay bardağı su ilave edin ve pişirin.
- Pişen harca karabiber, kırmızıbiber ve ince kıyılmış dereotu, maydonoz ekleyin.
- Çiçeklerin içine hazırlanan dolma içinden yaklaşık birer dolu tatlı kaşığı doldurun ve ağızlarını bükerek çiçekleri kapatın.
- Doldurulan dolmaları tencereye dizin. Üzerine kaynar su ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder