MALZEMELER
2 su bardağı kuru tarhana
2 çorba kaşığı acısız biber salçası
200 gr koyun kıyması
2 adet kuru soğan
100 gr tereyağı
10 su bardağı soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
Biraz tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
- Küçük küp doğranmış soğanı tereyağı ile soteleyin
- Ardından kıymayı ekleyin ve kavurun
- Biber salçasını ekleyin ve1 dakika kadar karıştırın
- Ardından su, tuz ve tarhanayı ilave edin, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
- Çorbanız kıvam alıp hazır hale gelene kadar 5 dakika kısık ateşte kaynatın.
- Tereyağıyla kavrulmuş pul biberle servis edin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder