MALZEMELER
2 adet domates- küp küp doğranmış
1 adet kuru soğan - küp küp doğranmış
1 adet sivri biber- ince yarım halka doğranmış
3 diş sarımsak- çok küçük kıyılmış
100 gr tereyağ
100 gr haşlanmış nohut
250 gr pilavlık bulgur
150 gr yeşil mercimek
5 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
SERVİS İÇİN
Taze nane
HAZIRLANIŞI
- Fırına dayanıklı bir güveç ya da tencerede doğranmış soğanı ve domatesleri, sivri biber ve sarımsakları tereyağında hafifçe kavurun.
- Salçayı ve baharatları ekleyin, birlikte 1 dakika kadar çevirin.
- İçerisine haşlanmış nohut, bulgur, yeşil mercimek ve et suyunu ekleyin
- Tandırda ya da 150 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kapalı olarak ortalama bir buçuk saat kadar pişirin.
- Taze nane yaprakları ile servis edin.
AFİYET OLSUN
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder