MALZEMELER
1 paket oda ısısında margarin (250 gr)
1 yemek kaşığı maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 sarı üstüne)
2 çorba kaşığı şeker
5,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için
Maydanoz
Peynir
HAZIRLANIŞI
-Ilık sütte maya ve şekeri karıştırıp kabartın
- Bir kaba margarin, tuz, sıvı yağ, yumurta ve sütlü mayayı
ekleyin. Unu da azar azar ekleyin ve oldukça yumuşak bir hamur yapın.
- Ceviz büyüklüğünde hamur topları hazırlayın ve iç harcı
koyun.
- Yağlanmış tepsiye dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp 200
derecelik fırında pişirin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder