MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
9 su bardağı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
HAZIRLANIŞI:
Derin bir kapta su, maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Üzerini
streç filmle örtüp 5 dakika bekletin. Ardından sıvı yağ, yoğurt, tuz ve
yumurtayı ekleyip karıştırın. Unu azar azar dökerek iyice yoğurun. Kabın üstünü
kapatarak 1 saat dinlendirin. Dinlendikten sonra birkaç kez yoğurup havasını
alın. Hamura dilediğiniz şekli verip tepsiye dizin. Yumurta sarısını sıvı yağ
ile karıştırıp poğaçaların üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında 30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder