18 Ocak 2022 Salı

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE


 


MALZEMELER:

125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)

1 yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı damla çikolata

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

 

HAZIRLANIŞI:

Derin bir kapta tereyağ, pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Son olarak damla çikolatayı ilave edip yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamuru düz bir zeminde merdane yardımıyla açın. Su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-13 dakika pişirin

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder