MALZEMELER
· 0.5 kg kabak
· 3 adet domates
· 2 diş sarımsak
· 0.5 demet
dereotu
· ½ çay bardağı sıvı yağ
· Tuz
HAZIRLANIŞI
Kabakları dekor bıçağı ile soyunuz. Baş kısımlarını kesiniz. 0.5 cm kalınlığında halkalar
halinde dilimleyiniz. Domatesin kabuklarını soyunuz. Çekirdeklerini çıkarınız. Küçük küpler
halinde doğrayınız. Sarımsakları soyup doğrayınız. Kısa kenarlı küçük bir tencereye kabakları, sarımsağı, domatesi, tuzu ve sıvı yağı ilave edip karıştırınız. Kapağını kapatarak orta ısıda 20 dk.
(kontrol ederek) pişiriniz. Servis yaparken
üzerine ince kıyılmış dereotu serpiniz.
AFİYET OLSUN…. J
kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder