12 Mayıs 2012 Cumartesi

KABAK GARNİTÜRÜ



MALZEMELER

· 0.5 kg kabak

· 3 adet domates

· 2 diş sarımsak

· 0.5 demet dereotu

· ½ çay bardağı sıvı yağ

· Tuz


HAZIRLANIŞI

Kabakları dekor bıçağı ile soyunuz. Baş kısımlarını kesiniz. 0.5 cm kalınlığında halkalar halinde dilimleyiniz. Domatesin kabuklarını soyunuz. Çekirdeklerini çıkarınız. Küçük küpler halinde doğrayınız. Sarımsakları soyup doğrayınız. Kısa kenarlı küçük bir tencereye kabakları, sarımsağı, domatesi, tuzu ve sıvı yağı ilave edip karıştırınız. Kapağını kapatarak orta ısıda 20 dk. (kontrol ederek) pişiriniz. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpiniz.



AFİYET OLSUN…. J



kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder