Gereçler (6–8 Porsiyon)
100 ml sıvı yağ
125 ml eritilmiş margarin
100 ml süt
100 gr toz şeker
2 g karbonat
2 g kabartma tozu
1 paket vanilya veya
Yarım limon kabuğu
rendesi
500 g un
Şurup İçin
500 g toz şeker
600 ml su
¼ limonun suyu
Hazırlanması
Toz şeker
ve su tencereye konur, orta ateşte şeker
eriyinceye kadar karıştırılır.
8-10 dakika kaynatılır. Limon suyu
ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılır.
Kıvamı kontrol edilip soğutularak
şurup hazırlanır
Diğer tarafta sıvı yağ,
eritilmiş margarin, süt, toz şeker,
limon kabuğu rendesi veya vanilya, karbonat,
kabartma tozu bir kap içinde karıştırılır.
Alabildiği kadar un konarak hamur yapılır.
Yarım saat dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde
parçalara ayrılır. Her bir parçaya
avuç içinde yassıltarak oval şekil
verilir. Hamurlar rendeye bastırılarak
pütürleşmesi sağlanır.
Bir uçtan kıvrılarak şekillendirilir.
Yağlanmış
tepsiye
dizilir. Fırında pişirilir.
Fırından çıkar
çıkmaz şurup eklenir alt
üst edilerek bir süre bekletilir. Servisi yapılır.
Hazırlamada Dikkat Edilecek Noktalar
1- Malzemeler karıştırıldıktan
sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur
elde edilmelidir.
2- Hamuru dinlendirme işlemi
serin bir yerde veya buzdolabında olmalıdır.
3- Dinlendirirken üzerine nemli
bez örtülmelidir.
4- Şekillendirme eşit
ve düzgün yapılmalıdır.
5- Ürün fırından
çıkar çıkmaz şurup
soğuk olarak dökülmelidir.
Servise Hazırlama
Fırından
çıkar çıkmaz soğuk
şuruba konur, alt üst edilerek bir süre
bekletilip servisi yapılır+
Pişen Üründe Aranılan Özellikler
1- Verilen şekil
bozulmamış olmalı
2- Rengi açık
pembe olmalı, her tarafı eşit
pişmiş olmalı
3- Şuruba içine iyi
çekmeli, kuru olmamalı
4- Ağızda
dağılmalı, içindeki yağ ağır kokmamalı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder