Genellikle şurubu içine
çekerek genişlemesi gerekmeyen hamur tatlılarında kullanılır. Vezirparmağı, dilberdudağı, tulumba, lokma
gibi kıvamlı şuruplar bire bir
ya da bire bir buçuk şeker su oranı ayarlanarak kaynamaya bırakılır, ara sıra karıştırılır. Yaklaşık 8-10 dakika
kaynatılıp limon suyu
eklenir. Daha güzel tat versin diye limon kabuğu da şurubun içine atılabilir. Kıvamını anlamak için kaşığı şuruba batırıp çıkardıktan sonra son
damlaları uzayarak
akıyorsa kıvamı olmuş demektir. Ateşten alınır, soğuk veya ılık olarak kullanılır.
Kıvamsız Şuruplar
Şurubunu içine
çekerek kabarıp genişlemesi istenen
hamur tatlılarında kullanılır. Revani, yoğurt tatlısı gibi. Kıvamsız şuruplar ise bire
bir şeker su oranı ayarlanarak kaynamaya bırakılır. Birkaç kez
karıştırılıp limon suyu
ilave edilerek biraz daha kaynatılır. Genellikle sıcak olarak istenilen
yerlerde kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder