Gereçler (6-8 Porsiyon)
1 litre süt
250 g toz şeker
65 g pirinç unu
55 g nişasta
25 g pudra şekeri
Yarım
paket vanilya veya yarım
limon kabuğu rendesi
Hazırlanması
*Süt tencereye dökülüp ocağa konur.
*Pirinç unu ve nişasta eklenir. Karıştırarak 10 dakika kaynatılır.
*Şeker
eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Bir kere kaynatıp ocaktan alınır.
*Pudra şekeri
tepsiye serpilir. Üzerine hazırlanan
muhallebi dökülür.
*Ocakta veya fırında 15–20 dakika tepsi dibinin
yanması sağlanır.
*Hemen soğuk
su bulunan kaba dip kısmı batırılır, bir kaç saniye tutulur. Soğutmak için 5–6 saat beklenir.
Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar
1- Kaynatma sırasında dibine tutmaması için
ara sıra karıştırılmalıdır.
2- Şekeri
ilave edildikten sonra fazla kaynatılmamalıdır. 3- Hazırlanan muhallebisi sulu olmamalıdır.
4- Pudra şekeri
dengeli bir şekilde
tepsiye yayılmalıdır.
5- Tepsideki pudra şekeri iyi ve dengeli karamelize
edilmelidir.
Servise Hazırlama
Soğuyan
muhallebi bir porsiyonluk 5–7 cm boyutlarında
dikdörtgenlere kesilir. Spatülle çıkartılarak yanık kısmı üste
gelecek şekilde yerleştirilir. İstenirse kazandibi daha büyük
tepsilere ince bir şekilde
dökülüp daha geniş kesildikten sonra rulo halinde
sarılarak da servisi yapılabilir
Pişirilen Üründe Aranılan Özellikler
1- Kazandibinin muhallebisi istenen nitelikleri taşımalı
2- Yanık
kısmı düzgün
çıkmış ve
eşit görünümde olmalı
3- Yanık
kısmı acı olmamalı
4- Süt, şeker
ve yanık lezzeti taşımalı
5- Şekli
bozulmayan katılıkta olmalı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder