MALZEMELER:(4-6 Porsiyon)
1 litre süt
250 g toz şeker
90 g pirinç
15 g nişasta
200 ml su (pirinci haşlamak için)
10 g tarçın
HAZIRLANIŞI:
*Pirinç ayıklanıp
yıkandıktan sonra
tencereye konulur. Su ile yumuşayıncaya
kadar haşlanır.
* Süt eklenerek 10 dakika pişirilir.
*Şeker eklenir ve
karıştırılarak
eritilir.
*Nişasta sütle karıştırılır.
Sütlü pirinçli karışıma eklenir.
*Bir kere kaynattıktan
sonra ocaktan indirilir
* Fırında
sütlaç yapmak istenirse nişastalı sütlü
karışımdan bir miktar alınarak.
2 yumurta sarısı eklenerek çırpılır.
*Sütlaca eklenir.
*Pişirme işleminden
sonra ısıya dayanıklı kaplara
konur.
*İçinde su bulunan
tepsilere dizilir.
*Fırında
üzeri kızarıncaya kadar
bekletilir. Kızarma işleminin daha
çabuk olması istenirse fırının
sıcaklığı
üstten
verilmelidir.
Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar
1- Şeker sütlacın
ocaktan inmesine yakın atılmalıdır.
2- Nişasta
sütle ezildikten sonra karıştırılmalıdır.
3- Pirinç haşlama
suyu yeterli değilse sıcak su ilave
edilmelidir.
4- Nişasta
kokusu olmamalıdır.
5- Fırında
yapılacaksa yakmadan kızartılmalıdır.
Servise Hazırlama
Sıcakken kâselere
doldurulur. Soğuduktan sonra istenirse tarçın
serpilerek servisi yapılır.
Pişirilen Üründe Aranılan Özellikler
1-Ürün içindeki malzemenin
lezzetini taşımalıdır.
2-Pirinci iyi pişmiş ve
sütün içinde dengeli dağılmış
olmalıdır.
3-Fırın sütlaç ise kızarmış, değilse rengi beyaz olmalıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder