26 Mayıs 2012 Cumartesi

Şekerpare

Gereçler (6–8 Porsiyon)

250 g margarin veya tereyağı

125 g pudra şekeri

500 g un

2 adet yumurta sarısı

2 çay kaşığı kabartma tozu

50 g badem veya fındık içi

1g tuz(yaklaşık yarım çay kaşığı)


Şurup İçin

500 g toz şeker

¼ limonun suyu

600 ml su


Hazırlanması

Toz şeker ve su tencereye konur, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırılarak 8–10 dakika kaynatılır. Limon suyu ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılır. Kıvamı kontrol edilip soğutularak şurup hazırlanır.

Yağ, pudra şekeri, kabartma tozu ve tuz 5 dakika yoğrulur. Yumurta sarıları ve un ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Hamur topak haline getirilip 15 dakika dinlendirilir.

Fırın ısıtılır. Fırın tepsisi yağlanır. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alınarak iki avuç arasında yuvarlanır, tepsiye dizilir. Hafifçe üzerine bastırarak ortasına fındık veya badem içi yerleştirilir, orta ısıdaki fırında üzeri pembe renk alıncaya kadar pişirilir


Hazırlamada Dikkat Edilecek Noktalar

1- Hamur pürüzsüz ve yumuşak bir haline gelinceye kadar yoğrulmalıdır.

2- Hamuru dinlendirme işlemi serin bir yerde veya buzdolabında olmalıdır.

3- Dinlendirirken üzerine nemli bez örtülmelidir.

4- Fırın önceden ısıtılmış olmalıdır.


Servise Hazırlama

Fırından çıkar çıkmaz şekerparelerin üzerine şurup dökülerek çekmesi sağlanır. Soğuk olarak servis yapılır.


Pişen Üründe Aranılan Özellikler

1-Verilen şekil bozulmamış olmalı

2-Üstüne konan malzeme (fındık, fıstık vb.) düşmemeli

3-Rengi pembe, her tarafı eşit pişmiş olmalı

4-Şurubu içine iyi çekmeli, kuru olmamalı

5-Ağızda dağılmalı, içindeki yağ ağır kokmamalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder