Sudan sonra tarihin en eski içeceğidir. Sabah kahvaltıları başta olmak üzere, günün her saatinde tüketilen bir içecektir. Soğuk ve sıcak olarak konukların isteği doğrultusunda hazırlanır ve servise sunulur. Genellikle sade olarak servise sunulmakla birlikte meyveli olarak hazırlanıp sunulabilirler. Ayrıca günün belli saatlerinde diğer içeceklere katılarak da hazırlanabilirler. Özellikle İngilizler akşam beş çayı dedikleri öğleden sonrasında sütlü çay hazırlayarak servis ederler.
İyi bir süt
servis edilmeden önce mutlaka kontrol edilmelidir. Dikkat edilmesi gereken özellikleri
gözden kaçırmamak gerekir. Bunlar;
1. Sütün taze olması,
2. Renk kaybına
uğramamış
olması,
3. Kokusunun değişmemiş olması,
4. Ekşi
bir tat almamış olması servis edilecek
sütte dikkat edilmesi gereken özelliklerdendir. Konukların
siparişi alındıktan
sonra Back Office de veya mutfakta sütün servise hazırlanması için
yapılacak işlemler şunlar;
Ø Süt, dolaptan alınarak
tezgah üzerine alınır.
Ø Konuk isteğine
göre hazırlanması
gerekmekle
birlikte genellikle sıcak içileceğinden
ısıtılacak
kaplar seçilerek temizlik kontrolü yapılır.
Ø Süt ısıtılmaya
başlanmadan bir tepsi içerisine kumaş peçete
veya tepsi dolley açılır.
Ø Sütün konuk masasına
götürüleceği pot, fincan ya da bardak, şekerlik
ve maşası seçilerek
temizlik kontrolü yapılır.
· Tepsi üzerine servis
malzemeleri servis sırasına da uyularak
(Önce masaya servis edilecek olanlar tepsinin ön tarafına
konur.) tepsiye yerleştirilir.
· Süt, ısıtılmak
üzere kaba konarak ocak veya fırın
üzerinde ısıtılmaya
bırakılır.
· Isınan
süt, tepsi üzerinde bir tabak ve dolley üzerindeki pota konur.
Servis elemanı tarafından son kontrolün yapılmasından sonra süt artık servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder