11 Eylül 2012 Salı

AHTAPOT GÜVEÇ



Malzemeler
100 gr ahtapot
½ çok ince kıyılmış soğan
25 gr tereyağı
1 kahve fincanı beyaz şarap
1 kahve fincanı balık suyu
2 adet kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış çok ince kıyılmış domates
İnce kıyılmış 1 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
50 gram rendelenmiş gravyer peyniri
Tuz, karabiber

İşlem Basamakları

Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız

Ahtapot etlerini ayıklayıp yıkayarak iyice kurulayınız.

Küçük bir tencereye 20 g yağ, ahtapot, soğan, defne yaprağı, tuz ve biberi ilave ederek 1 dakika boyunca sote ediniz.

Beyaz şarabı ilâve edip 1 dakika pişiriniz ve üzerine domatesleri ilave ederek kapağını kapatınız.

5 dakika pişirdikten sonra ahtapotları bir kevgir yardımıyla çıkartıp bir güvece koyunuz.

Tenceredeki sosu küçük bir kepçe yardımıyla güveçteki ahtapotların üzerine gezdiriniz.

Üzerine gravyer peynirini serperek fırında 3 dakika kızartınız.

Yanında garnitür olarak pilav veriniz.

NOT: Yukarıdaki tarife aynen uyularak karides, ıstakoz, yengeç, kerevit kullanarak da güveç hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder