Malzemeler
100 gr ahtapot
½ çok ince kıyılmış soğan
25 gr tereyağı
1 kahve fincanı beyaz şarap
1 kahve fincanı balık suyu
2 adet kabukları soyulmuş ve
çekirdekleri çıkartılmış çok ince kıyılmış domates
İnce kıyılmış 1 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
50 gram rendelenmiş gravyer
peyniri
Tuz, karabiber
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız
Ahtapot etlerini ayıklayıp yıkayarak
iyice kurulayınız.
Küçük bir tencereye 20 g yağ,
ahtapot, soğan, defne yaprağı, tuz ve biberi ilave ederek 1 dakika boyunca sote
ediniz.
Beyaz şarabı ilâve edip 1 dakika
pişiriniz ve üzerine domatesleri ilave ederek kapağını kapatınız.
5 dakika pişirdikten sonra
ahtapotları bir kevgir yardımıyla çıkartıp bir güvece koyunuz.
Tenceredeki sosu küçük bir kepçe
yardımıyla güveçteki ahtapotların üzerine gezdiriniz.
Üzerine gravyer peynirini
serperek fırında 3 dakika kızartınız.
Yanında garnitür olarak pilav
veriniz.
NOT: Yukarıdaki
tarife aynen uyularak karides, ıstakoz, yengeç, kerevit kullanarak da güveç hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder