Malzemeler
30 adet iri iç midye
3 adet kabukları soyulmuş ve
çekirdekleri çıkartılmış çok ince kıyılmış domates
1 diş ince kıyılmış sarımsak
½ fincan zeytin yağı
1 adet ince kıyılmış soğan
1 fincan beyaz şarap
½ bağ kıyılmış maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı un
Tuz, karabiber
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız
İç midyeleri yıkayarak iyice
süzdürünüz.
Bir tencereyi ocağa koyup ısıtınız.
Sonra yağ, soğan sarımsak ve midyeleri koyarak bir defa karıştırınız ve şarabı ilave
ederek kapağını kapatınız.
1 dakika sonra unu serpip iyice
karıştırınız. Sonra domates, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ilave edip ağzını
kapatarak 8 dakika kadar pişiriniz.
Ocaktan alarak maydanozu ilave
ederek servis ediniz.
Yanında garnitür olarak limon ve
beyaz pilav verebilirsiniz.
NOT: Yukarıdaki
tarife uyularak ahtapot, kalamar, karides ve ıstakoz kullanılarak da yahni hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder