11 Eylül 2012 Salı

MİDYE YAHNİSİ



Malzemeler
30 adet iri iç midye
3 adet kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış çok ince kıyılmış domates
1 diş ince kıyılmış sarımsak
½ fincan zeytin yağı
1 adet ince kıyılmış soğan
1 fincan beyaz şarap
½ bağ kıyılmış maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı un
Tuz, karabiber

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız

İç midyeleri yıkayarak iyice süzdürünüz.

Bir tencereyi ocağa koyup ısıtınız. Sonra yağ, soğan sarımsak ve midyeleri koyarak bir defa karıştırınız ve şarabı ilave ederek kapağını kapatınız.

1 dakika sonra unu serpip iyice karıştırınız. Sonra domates, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ilave edip ağzını kapatarak 8 dakika kadar pişiriniz.

Ocaktan alarak maydanozu ilave ederek servis ediniz.

Yanında garnitür olarak limon ve beyaz pilav verebilirsiniz.

NOT: Yukarıdaki tarife uyularak ahtapot, kalamar, karides ve ıstakoz kullanılarak da yahni hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder