12 Eylül 2012 Çarşamba

SEBZELİ İSTİRİDYE



Malzemeler
10 adet istiridye
1 adet limonun taze sıkılmış suyu
½ kereviz sapı
½ havuç
½ pırasa
2 fincan beyaz şarap
1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
10 g tuzsuz tereyağı
½ ince dilimlenmiş limon
Tuz, karabiber

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız.

İstiridyeleri çiğ olarak temizleyerek kabuklarını açınız ve sularını saklayınız.

Havuç, pırasa ve kereviz sapını temizleyerek julien şeklinde doğrayınız.

Bir tencereye su koyarak limon suyunun yarısını ilave ediniz. Ocağa alarak kaynatınız.

Kaynayan suya önce havuçları atarak 30 saniye pişiriniz. Sonra kereviz sapını ilave ederek 15 saniye pişiriniz, en son olarak da pırasaları ilave ederek 15 saniye daha pişiriniz ve tencereyi ateşten alarak sebzeleri süzdürünüz.

Şarap, limon suyunun kalanı ve arpacık soğanını bir tavaya koyarak ocağa alınız. Suyun yarısı çekilene kadar kaynatınız.

Ateşi kısarak istiridyeleri tek kat halinde tavaya yerleştiriniz. Az bir miktar pişme suyu ilave ediniz. Her iki yanını da alt üst ederek 30’ar saniye pişiriniz.

Pişen istiridyeleri kevgir yardımıyla tabaklara alarak pişmiş sebzeleri üzerine ilave ediniz.

Tavada kalan karışıma tuz, maydanoz, karabiber ve tereyağını ilave ederek tereyağı eriyene kadar pişiriniz.

Tavadaki sosu tabakta ki istiridyelerin üzerine gezdirerek servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder