Malzemeler
10 adet istiridye
1 adet limonun taze sıkılmış suyu
½ kereviz sapı
½ havuç
½ pırasa
2 fincan beyaz şarap
1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
10 g tuzsuz tereyağı
½ ince dilimlenmiş limon
Tuz, karabiber
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız.
İstiridyeleri çiğ olarak
temizleyerek kabuklarını açınız ve sularını saklayınız.
Havuç, pırasa ve kereviz sapını temizleyerek
julien şeklinde doğrayınız.
Bir tencereye su koyarak limon
suyunun yarısını ilave ediniz. Ocağa alarak kaynatınız.
Kaynayan suya önce havuçları atarak
30 saniye pişiriniz. Sonra kereviz sapını ilave ederek 15 saniye pişiriniz, en
son olarak da pırasaları ilave ederek 15 saniye daha pişiriniz ve tencereyi ateşten
alarak sebzeleri süzdürünüz.
Şarap, limon suyunun kalanı ve
arpacık soğanını bir tavaya koyarak ocağa alınız. Suyun yarısı çekilene kadar
kaynatınız.
Ateşi kısarak istiridyeleri tek
kat halinde tavaya yerleştiriniz. Az bir miktar pişme suyu ilave ediniz. Her
iki yanını da alt üst ederek 30’ar saniye pişiriniz.
Pişen istiridyeleri kevgir yardımıyla
tabaklara alarak pişmiş sebzeleri üzerine ilave ediniz.
Tavada kalan karışıma tuz,
maydanoz, karabiber ve tereyağını ilave ederek tereyağı eriyene kadar pişiriniz.
Tavadaki
sosu tabakta ki istiridyelerin üzerine gezdirerek servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder